Autor textu MediaGuru
Cílem nové platformy Food‘n Beverage Foundation Czech je společně
podporovat rozvoj české gastronomie.
Na základech Českého gastronomického institutu vznikla nová platforma Food'n Beverage Foundation Czech. Stojí za ní aktivní profesionálové Luboš Kastner, Filip Sajler a Adam Eliáš. Její základní ambicí je podpořit českou gastronomii novými impulsy. Aktivitami, které už běží naplno, jsou přípravy české účasti na Bocuse d`Or Europe a GastroTek.
„Gastronomie bojovala s celou řadou problémů stejně jako jiné obory – covid, energie, celkový růst nákladů, zrušení EET a další. Co stále bolí, je nedostatek lidí a primárně těch profesně nejkvalifikovanějších, stále hodně trpí na extrémní zdanění práce, nestabilní prostředí pro investory. Gastronomie potřebuje dále pokračovat ve změnách, které započala, efektivitě, dlouhodobé vizi, inovacích a srozumitelnosti směrem k hostům. Nikdo neříkal, že to bude jednoduché, ale pojďme tvořit společně nové gastro,“ říká Filip Sajler ke vzniku Food‘n Beverage Foundation Czech (FBFC).
Nová platforma staví na profesionalitě a nadšení. Je držitelem licence světové kuchařské soutěže Bocuse d‘Or pro Českou republiku. Mezi dvaceti týmy, které byly vybrány k účasti v evropském finále Bocuse d´Or, je po mnoha letech také český tým v čele s vítězem národního kola Bocuse d´Or Dominikem Unčovským. Bocuse d'Or Europe se koná 19. a 20. března v Trondheimu. „Do Trondheimu je třeba se důkladně připravit a v tom poskytujeme Dominikovi a jeho týmu intenzivní podporu,“ potvrzuje Adam Eliáš, který je zároveň ředitelem Bocuse d‘Or Czech.
První velkou akcí, kterou Food’n Beverage Foundation Czech iniciuje, je GastroTek. Uskuteční se 12. a 13. dubna v pražském O2 universu, kde se na jednom místě představí lídři české gastronomie, ekonomové, odborníci na technologie, včetně AI, a jejich vize.
-stk-
# gastronomie # Filip Sajler # Český gastronomický institut # Food'n Beverage Foundation Czech # Luboš Kastner # Adam Eliáš
Autor textu MediaGuru