Autor textu MediaGuru
Bageterie Boulevard se v nové edici Chef Menu vrací do 60. let minulého
století. Připravil jej Jiří Eichner.
Řetězec Bageterie Boulevard představil nové Chef Menu, tentokrát na téma retro. Připravil jej Jiří Eichner, který se při jeho tvorbě inspiroval šedesátými a sedmdesátými léty minulého století.
„V Bageterii Boulevard prostřednictvím Chef menu a spolupráce s předními šéfkuchaři představujeme zejména kuchyni jednotlivých evropských regionů. Tentokrát jsme se ale rozhodli cestovat v čase a s panem Eicherem se vrátit do barevných šedesátých let,“ říká Pavel Cón, manažer vývoje Bageterie Boulevard.
Šéfkuchař Jiří Eichner, jenž v kuchyni strávil více než 60 let, vymyslel pro Bageterie Boulevard 12 receptur inspirovaných kuchyní dávno minulých let. Po degustaci a hodnocení každé z baget, kdy je posuzována nejen chuť, ale i vizuální stránka a zvládnutí profesionální přípravy při rychlém servisu, byly vybrány dvě receptury. První bageta je s trhaným pečeným vepřovým kolínkem, doplněným hráškovým dresinkem, marinovanou ředkvičkou, rukolou a škvarkovým crumble. Druhá nabízí pošírovaná kuřecí prsa s nakládaným zeleninovým julienne, klasickou holandskou omáčkou mousseline, baby špenátem a dresinkem.
„S recepty jsem se vrátil do šedesátých a sedmdesátých let minulého století. Prošel jsem si toto období a staré kuchařské knihy, mile zavzpomínal. Společně s bageterií jsme nakonec vybrali receptury, které určitě osloví nejen pamětníky tehdejší kuchyně,“ dodává Jiří Eichner, jenž stojí v čele sekce Stará garda Asociace kuchařů a cukrářů ČR.
-stk-
# Bageterie Boulevard # Asociace kuchařů a cukrářů ČR # Chef menu # Jiří Eichner # Stará garda
Autor textu MediaGuru